Even voorstellen

Ik ben een erkende pedicure met een geldig BTW nummer, en dus is er bij meerdere mutualiteiten een gedeeltelijke terugbetaling mogelijk, tot 8 sessies per jaar. De voorwaarden verschillen wel per ziekenfonds Regelmatig volg ik bijscholing om op de hoogte te blijven van de allernieuwste technieken en toepassingen, zo heb ik recent een vervolmakingscursus voor gespecialiseerde podologische technieken gevolgd.

Bij een eerste behandeling wordt er een cliëntenfiche ingevuld waar de persoonlijke gegevens genoteerd worden, eventueel medicatie, ziektes, allergieën. Tevens worden de voetaandoeningen in kaart gebracht, onder andere likdoorns, wratten, orthopedische afwijkingen. Ook wordt nagekeken of u een risicopatiënt bent. Daaronder wordt er verstaan diabeet, reumapatiënt,bloedingsrisico....(dit alles gebeurt bij een allereerste behandeling).

pedicure-unit met sprayverneveling

Ik maak gebruik van een pedicure-unit met sprayverneveling, wat de behandeling in sommige gevallen pijnloos maakt. Tevens verweekt het de huid en heeft het een desinfecterende werking. Een ander voordeel is dat er tijdens het frezen geen branderig gevoel ontstaat, wat de kans op beschadiging van huid en nagels onmogelijk maakt.

home
home

Wat wordt er gedaan tijdens een standaardbehandeling?

desinfecteren van de voet

verdunnen van verdikte nagels

knippen, vijlen, reinigen nagelomgeving, polieren van de nagels verwijderen eelt

verwijderen likdoorn

reinigen kloven

behandeling ingegroeide nagels

terug desinfecteren van de voet

bedruppelen nagels

voetbehandeling wordt afgesloten men een lichte voetmassage met aangepaste crème.