home

Nagelcorrectie door middel van beugel

Nagelbeugels worden toegepast om ingegroeide nagels, involutieve nagels te corrigeren en/of te begeleiden. Het doel is om de nagels weer terug te brengen tot een normale pijnloze groei.
Er bestaan verschillende soorten technieken: • De ring van Ross Fraser • Veertje • Onyclip

Nagelcorrectie door middel van een spange:

heeft hetzelfde doel als de nagelbeugel, maar met die uitzondering dat het ook gebruikt kan worden bij irritaties in de nagelwal en ze zeer geschikt zijn voor diabeten.
B/S spange
Lugaclip

Behandeling voetwrat (voorschrift van de arts gewenst) (curatief):

bij wratten die niet hinderlijk zijn kan men beter afwachten. Meestal verdwijnen die binnen de 1 à 2 jaar. Is er toch een behandeling gewenst uit esthetisch oogpunt, dan kan dit op verschillende manieren gebeuren. De behandelingen zijn erop gericht om het weefsel en de huid er omheen volledig te vernietigen, vermits alle cellen vol zitten met het virus.

Nagelprothese/nagelreparatie:

deze techniek dient als therapeutische behandeling, daar het in vele gevallen mogelijk is een afwijkende groei van de nagels te corrigeren. Zonder nagelprothese/nagelreparatie zijn bepaalde problemen niet op te lossen. De mogelijkheden van deze techniek zijn onder andere: aanvulling van een ontbrekende nagel, na bijvoorbeeld het verwijderen van een nagelhoek of gedeeltelijk verwijderen van de nagel
versterking van zwakke nagels correctie van vervormde nagels na behandeling van een schimmelnagel ook geschikt om het esthetisch uitzicht te verbeteren na een nageltrauma.

Vilttherapie

Vervaardigen van orthesen:

dit is een hulpmiddel om teenklachten te corrigeren of om pijnpunten te ontlasten. Een orthese is vervaardigd op basis van silicone of latex en wordt rechtstreeks op de voet gemaakt. Een drukontlastende orthese kan gemakkelijk door je voetverzorgster gemaakt worden, een corrigerende orthese door een podoloog.
• Orthesen worden gebruikt: o bij een likdoorn tussen de tenen o bij likdoornvorming op de tenen o ter bescherming van drukgevoelige punten bij een hallux valgus o voor drukontlasting van hamer-/klauwtenen • Een orthese blijft het best zitten in een gesloten schoen. Houdt bij het kopen van nieuwe schoenen dus rekening met de orthese. Het aan- en uitdoen van de orthese gebeurt het best met beide handen, zonder eraan te trekken. U kan de orthese dagelijks of wekelijks wassen met handzeep, goed afdrogen, en inwrijven met een beetje talkpoeder. Dat zorgt ervoor dat het voetzweet wat opgenomen wordt. Heeft een hele lange levensduur en kan hersteld worden bij eventuele scheurtjes.